Hyra barnkläder och leksaker – innovativt och miljövänligt

Paris & Billy hyr ut ett stort sortiment av barnkläder och leksaker via sin online-shop. Företaget drivs av Simone Claesson och Per-Erik Erixon och ger småbarnsföräldrar möjlighet att bidra till en mer hållbar och miljövänlig värld.

– Det finns många fördelar med att hyra. När barnet växer ur en storlek så kommer en ny leverans med 24 plagg i nästa storlek och de urväxta kläderna skickar du tillbaka till oss, förklarar de.

– Och när barnet tröttnar på leksaken är det bara att välja ny från oss och skicka tillbaka den gamla. Allt till en fast månadskostnad.

Hållbart företagande är en tydlig trend i samhället och för Paris & Billy, som nyligen beviljades ett bidrag från statliga innovationsmyndigheten Vinnova för att vidareutveckla konceptet, är miljöaspekten ett högst medvetet val.

– Genom att använda våra tjänster kan föräldrar vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle. Vi ser stora miljövinster med att hyra barnkläder och leksaker av hög kvalitet. De kan användas många gånger och när de blir för slitna att hyras ut mer skänker vi dem till välgörenhet, säger Simone.

– Vi väljer leverantörer som är OEKO-TEX-certifierade där kläderna tillverkas av naturmaterial som ekologisk bomull. Vid tillverkningen minimeras förbrukning av vatten, kemikalier och energi. Vi är också noggranna med att våra leverantörer delar vår etiska värdegrund gällande hållbarhet och hur anställda och lokalsamhällen behandlas, säger Simone.

Smidigt för barnfamiljer
Alla småbarnsföräldrar känner säkert igen sig i situationen. Barnen växer i rasande takt och i garderoben samlas massor av plagg som inte längre passar och leksaker som barnen tröttnat på.

– Små barn sliter sällan ut sina kläder - de växer ur dem. Ett plagg kanske bara är använt några få gånger innan det blir liggande i en påse i garderoben, säger Simone.

– Att hyra kläder sparar tid, utrymme, miljö och plånbok, fortsätter hon.

Hos Paris & Billy kan kunden välja mellan tre olika nivåer på sin prenumeration. Den “högsta” nivån Scandiluxpaketet innehåller bara märkeskläder i organisk bomull och alla kläder är nya. I deras Classicpaket får man nya och begagnade kvalitetskläder i bomull och naturmaterial och i budgetpaketet Goodiebag får man samma höga kvalitet, men endast begagnade kläder.

– Vi vill ha något som passar alla, säger Per-Erik.

Läs mer om Paris & Billy här

Presenteras av: 

Paris & Billy är ett miljöfokuserat svenskt företag som bedriver uthyrning av barnkläder och leksaker av hög kvalitet via prenumerationstjänst till fast månadskostnad.

Fördelar för miljön och samhället:
– då våra barnkläder och leksaker är  av god kvalité och tåliga håller de för flera barns användningar vilket löser problemet med hög konsumtion. Kläderna och leksakerna återanvänds så många gånger som möjligt. Slutligen lämnas vi det som inte  längre kan hyras ut till återvinning.
– produktion av våra barnkläder är OEKO-TEX certifierad av naturmaterial såsom ekologisk bomull. Förbrukning av vatten, kemikalier, energi och textilspill vid tillverkningen minimeras. Allt detta bidrar till hållbarhet.
– vi strävar efter att alla leverantörer delar vår etiska värdegrund både vad gäller hållbarhet samt hur anställda och lokalsamhället behandlas.

Läs mer här