Omfamna den balanserade träningsfilosofin

Träningstips man ser på nätet bör tas med en nypa salt och en bra dos perspektivkritik. Så lyder Trions budskap till användare som vill skapa långsiktigt hållbara träningsrutiner

Av de som delar innehåll om träning på exempelvis sociala medier finns det ofta en överrepresentation av vältränade personer med stort intresse för träning. Mycket av den information som delas är sådant som är relevant för just dem, men inte nödvändigtvis applicerbart för oss andra. Den här informationen kan därför skapa både felaktiga förväntningar och ohälsosamma jämförelsepunkter.

Träning är i grund och botten något som måste vara individanpassad, eftersom faktorerna som påverkar just dina träningsmöjligheter är oerhört många och även ändras över tid. Tänk exempelvis livssituation, skador, personliga preferenser och tidsmöjligheter. Dessutom kan våra målbilder skilja sig åt väsentligt. För en elitidrottare eller träningsinfluencers kan det vara superviktigt att springa milen på en särskild tid eller kontinuerligt jobba mot nya personbästa i knäböj, men för de flesta av oss är sånt ganska irrelevant, vi vill bara må bra och vara skadefria!

Visst, det kan kännas häftigt att över en natt bestämma sig att nu är det dags och sen hoppa på ett träningsprogram skapat av en superatlet men sanningen är att såna satsningar sällan lyckas. Inte nog med att vi har unika förutsättningar, de flesta träningsprogram har inte heller tagit med den där förkylningen som de flesta av oss åker på titt som tätt i sin planering. Om vi istället utgår ifrån oss själva och skapar en träningsrutin med mycket flexibilitet, realistiska målbilder och hög variation (så att träningen blir rolig!) har vi mycket bättre chans att lyckas hålla igång över lång tid. Kort och gott, när det gäller träningsvanor är perfektion överskattad, kontinuitet är kung!

Här kan du läsa mer

 

Trion är den svenska träningsappen som med banbrytande teknik hjälper användare skapa anpassade träningsprogram med fokus på funktionell styrka, rörlighet och cardio. Visionen är att möjliggöra en mer dynamisk träningsupplevelse som gör att fler kan skapa långsiktigt hållbara träningsvanor.