Nu digitaliseras hanteringen av schaktmassor

Hanteringen av schaktmassor från byggprojekt är ett komplicerat arbete. Det krävs hög kunskap för att följa de rigorösa miljökraven, administrationen tar stora resurser i anspråk och entreprenörer lägger ofta alldeles för mycket tid på att hitta det bästa avtalet. Men nu ändras förutsättningarna med en smart digital plattform.

– Vi måste utmana traditionella arbetssätt för att göra det enklare att arbeta hållbart inom bygg- och anläggningsbranschen. Det är precis vad vi gör med Pinpointer, en digital plattform som gör det smidigare och mer kostnadseffektivt att hantera schaktmassor och farligt avfall med miljön i fokus, säger Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer.

Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer

I Pinpointers unika digitala plattform matchas avsändare av schaktmassor med Sveriges största nätverk av mottagare samtidigt som största möjliga hänsyn tas till de miljökrav som finns inom branschen. Pinpointer tar i plattformen ansvar för hela processen, att allt sköts korrekt avseende de miljölagar och praxis som omgärdar branschen, samt att alla mottagare är godkända gällande specifika avfall.

– Det finns ett stort behov av en innovativ digital lösning som automatiserar processen för hantering av avfall och schaktmassor som gör att användaren kan känna sig trygg. Vår målsättning är också att minska nyttjande av nya resurser och istället maximera nyttjandet av restprodukter, fortsätter Joakim.

Den digitala plattformen erbjuder avancerad matchning på enskilda ämnen för att säkerställa att rätt mottagare hittas och dessutom får inget avfall passera genom Pinpointer utan att en giftanalys först har genomförts. I plattformen dokumenteras alla ämnen tydligt och bolaget erbjuder också rådgivning från certifierade miljökonsulter.

Det är helt kostnadsfritt att använda den digitala tjänsten för att lägga in en offertförfrågan och inga bindningstider eller dolda avgifter tillkommer. Inom 48 timmar får man en passande offert och kan därefter starta sitt projekt.

Pinpointer lanserades i september 2019, av grundare som har lång erfarenhet inom deponikonstruktion och avfallshantering, och intresset har varit stort. Idag är det redan över 800 projekt som är igång på plattformen.
– Gensvaret från branschen har varit enormt och vi är övertygade om att digitalisering och automatisering av processer kring hantering av schaktmassor är framtiden, avslutar Joakim Klintred.

Pinpointer är ett svenskt techbolag som revolutionerar avsättning av schaktmassor i en helt unik digital plattform som gör det enkelt, automatiskt och prisvärt. På den digitala plattformen matchas avsändare av schaktmassor med Sveriges största nätverk av mottagare samtidigt som största möjliga hänsyn tas till de miljökrav som finns inom branschen.

För mer information, besök www.pinpointer.se