Möt tjejerna på Princip Redovisning! ”Ekonomisk förvaltning ska vara mer än ett ärendenummer”

Fastighetsbranschen är het. De stora förvaltarna blir allt större och investeringsbolag köper upp de mindre i syfte att maximera, skapa synergieffekter och sälja vidare. Bostadsrättsföreningar går från personlig service till ärendenummer. Här vill Princip Redovisning som en ”mindre” ekonomisk förvaltare erbjuda den personliga servicen som många bostadsföreningar i dag efterfrågar eller gått miste om.

– Nästan alla nya föreningar som väljer oss, gör det på grund av missnöje med den tidigare förvaltaren. Alla säger samma sak; ”vi var nöjda förut men nu har det blivit kaos, nya handläggare hela tiden som inte känner oss och vår förening”, förklarar Anne-Marie Stenlund och Jeanette Essnert Wahlbäck som driver Princip Redovisning AB.

Här får bostadsrättföreningar tillbaka den personliga service de tidigare haft
– När våra kunder ringer oss för att ställa en fråga vet de vem de kommer få prata med och vice versa. Vi är i dagsläget fem medarbetare så man lär snabbt känna oss. Vi kan namnet på varenda styrelserepresentant för alla våra drygt 70 föreningar vi förvaltar, säger Jeanette.

– Visst att de stora förvaltarna har mer ”muskler” och kan bygga avancerade system med ärendenummer i stället för personlig kontakt. Vi har det personliga engagemanget som krävs som gör att man faktiskt vill och kan ställa frågor och får svar direkt, fortsätter hon.

– Vi vill så klart växa som bolag och ta in fler kunder, men vi vill inte förlora det som gör oss unika. Vi står för det vi lovar när vi gör en upphandling, och kan aldrig skylla på någon annan eller gömma oss bakom ett team, säger Anne-Marie.

Få en skräddarsydd helhetslösning
Utöver deras ekonomiska förvaltning samarbetar Princip Redovisning med jurister som erbjuder juridisk rådgivning som skräddarsys efter bostadsrättsföreningarnas behov.

– Självklart har vi goda samarbetspartner även när det gäller fastighetsskötare och tekniska förvaltare och kan tillgodose alla våra bostadsrättsföreningars skilda behov. Samarbete är nyckeln till gott arbete, allt behöver inte erbjudas under samma tak som stora förvaltare oftast använder som säljargument. Det blir lite av att klia sin egen rygg, skrattar de.


Princip Redovisning är en ekonomisk förvaltare som lägger stor vikt vid den personliga kontakten med kunden. Deras ambition är att växa långsamt för att bibehålla den personliga andan. De är inriktade mot bostadsrättsföreningar i främst Stockholm och erbjuder allt en modern bostadsrättsförening kan förvänta sig. Deras föreningar varierar mellan 8 och 550 lägenheter samt lokaler, parkeringsplatser, garage och förråd.
Läs mer på principredovisning.se