Så hjälper Prorenata Journal dig som hjälper andra

Inom elevhälsan ökar kraven på dokumentation. Prorenata Journal är ett enkelt, lättöverskådligt dokumentationssystem som underlättar all typ av dokumenthantering så att elever kan få det fokus de behöver.

– Vi tycker att elevhälsan är väldigt viktig och vi vill göra det så enkelt som möjligt för de som arbetar med den att ägna sig åt eleverna istället för dokumentation, säger Jens Alm, grundare och vd på Prorenata.

Listan är lång över vad som måste dokumenteras av dig som skolsköterska, skolpsykolog, kurator och rektor. Dokumentationen ska dessutom vara korrekt, i tid, tillgänglig för alla som ska ha tillgång men sekretessbelagd för övriga. Enligt Jens Alm, grundare och vd på Prorenata och läkare i grunden, föddes idén om ett effektiviserat journalsystem när han arbetade som skolläkare och upplevde att de verktyg som fanns för att underlätta dokumentation snarare stjälpte mer än de hjälpte. 

– Vi hade ett enda fokus när vi tog fram Prorenata; enkelhet. För oss är elevhälsan väldigt viktig och vi vill göra det så enkelt som möjligt för de som arbetar inom elevhälsa att ägna sig åt eleverna istället för dokumentation – utan att vara rädd för att tappa bort något eller inte uppfylla lagkraven. Systemet är helt anpassat efter de sekretessregler som gäller i skolan.

Anpassningsbara flöden
Sedan företaget grundades 2009 har 50 kommuner anammat journalsystemet. Alla flöden är  anpassningsbara och all drift, alla uppgraderingar och säkerhetskopieringar sköts av Prorenata.

– Du behöver aldrig fundera på vilka moduler du vill ha eller installera krångliga serverprogram. Vi sköter allt tekniskt utan dolda avgifter, finstilta avtal eller bindningstider.

Jens Alm sätter stort värde på den skillnad systemet bidrar till.

– Känslan av att ge människor rätt verktyg i en bransch där de spelar roll på riktigt gör det fantastiskt roligt att gå till jobbet.

Läs mer om Prorenata här

Presenteras av: Prorenata

Vi på Prorenata bygger ett dokumentationssystem för elevhälsan sedan 2009. Det är den tråkiga versionen. Vad vi egentligen gör är moderna verktyg för våra kunder inom vård och skola som annars ofta får sitta med svåranvända, föråldrade system. Vi vill inte ta över världen, vi vill bara göra enkla men kraftfulla verktyg åt våra användare.