Prowise ger skolor en helhetslösning för interaktiv undervisning

Teknologi har fått en viktig roll i dagens klassrum. Numera är interaktiva skärmar, datorer, läsplattor och smarta digitala lösningar en del av vardagen för många elever. Prowise erbjuder skolor en helhetslösning som kombinerar hårdvara och mjukvara, som sömlöst integreras i utbildningen. Lösningen skapar delaktighet, interaktion och lust att lära – samtidigt som den är säker och prisvärd. 

Redan för elva år sedan grundades Prowise med ambitionen att lösa några av skolans stora utmaningar. De såg att skärmarna som användes var av dålig kvalitet, hade många kablar, samlade damm samt att projektorer som köptes in snabbt behövde lagas. Lösningen blev ett helhetserbjudande som kombinerar hårdvara i form av bland annat touch screens, webbkameror och läsplattor med inbyggd mjukvara.

– Vi insåg att det fanns ett enklare sätt. Vår totala helhetslösning och portfölj är unik och vi arbetar med kollegor inom utbildning – som lärare, rektorer och IT-ledningar – för att få input från de som pratar samma språk som användarna. Idag finns vi i fler än 24 länder, är tredje största leverantören i Europa och nästan 1 miljon lärare använder vår lösning, berättar Erik Neeskens, vd och en av grundarna av Prowise.

Kostnadsfri mjukvara
Helhetslösningen består av en Touchscreen med inbyggda dolbyhögtalare, mikrofoner och 3-in-1 MOVE-kamera som fungerar som en webbkamera som är förinstallerad på skärmen. Denna är integrerad med Microsoft Skype och gör det möjligt att undervisa på distans och bjuda in experter som befinner sig på annan plats. I lösningen ingår även iPro-stativ och en inbyggnads-PC som enkelt kan monteras och man kan sedan tilta skärmen och rulla den mellan olika rum. Mjukvaran Prowise Presenter är helt kostnadsfri och ger verktyg och innehåll för lärares undervisning.

– Med en helt digital miljö kan lärare kontrollera elevernas arbete på distans och spara mycket tid, oavsett var i världen man befinner sig. I Prowise Presenter kan lärare lägga upp lektioner, inspirera varandra och använda varandras material. Lösningen gör det enkelt att engagera eleverna och vi uppmuntrar dem att komma fram till skärmen, vända och vrida på den och jobba tillsammans med spel och table tools. Det är ett roligt, interaktivt sätt att lära sig på.

Säkerhet i fokus
Gaming i undervisningen är ett unikt sätt för eleverna att lära sig på. De kan spela mot varandra och med kameran på skärmen så skannas rörelser automatiskt och eleverna kan spela spel utan att ens behöva röra skärmen. När en stor del av undervisningen sker digitalt blir säkerheten en viktig fråga, förklarar Erik Neeskens.

– Vi utvecklar allt in house och kan garantera att all data är säker i alla uppdateringar. Vi är de enda i världen som utvecklar allt i Europa och kan kontrollera att data stannar i landet om det behövs. Samma typ av säkerhet har vi givetvis gällande all vår hårdvara, fortsätter han.

Stuart Blackmore är Director of IT and Digital Learning på British International School of Stockholm som har använt Prowise’s lösningar för att skapa ett mer kollaborativt klassrum.

– Vi rör oss bort från ett klassrum där lärare enbart överför information till att de samverkar med elever och andra lärare. Där använder vi teknologi så att vi kan mäta och se att lärandet faktiskt förbättras. Vi använder Prowise whiteboard som verkligen är i centrum för barnen och gamify-funktionen. De olika funktionerna är något både barnen och lärarna verkligen uppskattar. Utvärderingen av marknadens alla touchskärmar var enkel, studenterna fick själva testa hårdvara och mjukvara och därefter föll valet på Prowise.

Läs mer

Presenteras av:
Prowise

 

  • 5 års garanti, uppgraderbar till 8.
  • Prowise Sweden erbjuder kunder 30 dagar att utvärdera produkten
  • Tel  084463720
  • Info@prowisesweden.se