PRV, en språngbräda in i framtiden

Letar du efter ett framtidsyrke? Får vi föreslå framtiden. Kom och upptäck teknik som inte finns, innovationer ingen upplevt. Vi utbildar dig till patentingenjör och placerar dig i teknikens och utvecklingens framkant. Du blir den första att se vad Sveriges uppfinnare, företag och forskare arbetar med. När du godkänt en ansökan så är det en framtida innovation du har framför dig. 

Patent- och registreringsverket är myndigheten för immaterialrätt. Deras uppdrag är att arbeta med framtidens teknik och innovationer för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.

– Här jobbar vi med framtidens teknik och innovationer för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Just nu ser vi ett ökat antal patentansökningar inom telekomområdet och därför söker vi fler ingenjörer, berättar Margareta Ternell, marknads- och kommunikationsansvarig på PRV och fortsätter:

– Som patentingenjör är det du som allra först får se vad Sveriges uppfinnare, företag och forskare arbetar med. När du väl godkänner en ansökan är det en framtida innovation du har framför dig. Du får en gedigen utbildning till patentingenjör och kommer dagligen att möta den senaste tekniken. På PRV arbetar vi också ständigt för ökad kunskap hos allmänhet, företag och organisationer kring värdet av patent, varumärke, design och upphovrätten.

Efter ett antal år som patentingenjör var det exakt det Linus Plym Forshell gjorde. Han sökte och fick tjänsten som affärsutvecklare på konsulttjänster. Han började dock sin bana hos PRV, precis som alla nyanställda, med att gå den 1 ½-år långa patentingenjörsutbildningen. Teori varvas med praktik, man har en handledare och får lära sig det mesta om patent och effektiv databassökning.

– Att man är en värdefull resurs redan från dag ett var lite oväntat för mig. Min tekniska kompetens blev efterfrågad och uppskattad på en gång. Det slog mig hur öppna, trevliga och generösa folk är här, både med sin tid och sitt kunnande, berättar Linus Plym Forshell.

PRV har liksom många andra företag blivit mycket mer digital under pandemin. Enligt Margareta Ternell kommer den trenden att hålla i sig. 

– Det gör att vi kan knyta ihop våra två orter och samtidigt få fler arenor där vi kan möta våra kunder och intressenter. Efter årsskiftet blir det också möjligt att arbeta på distans upp till två dagar per vecka, berättar Margareta Ternell.

Patent- och registreringsverket har 340 anställda i Stockholm och Söderhamn.

Uppdraget är att granska och registrera patent, varumärken och design samt arbeta för ökad innovation och tillväxt. PRV bildades 1885 under namnet Kongl. Patentbyrån.

www.prv.se