Snabbväxande Quickbit öppnar dörrarna till kryptovärlden

Framtidens finansiella tjänster kommer att baseras på blockkedjeteknik och digital valuta. Det börsnoterade svenska fintechbolaget Quckbit erbjuder företag och konsumenter en palett av lösningar som öppnar för möjligheten att använda kryptovaluta i vardagen.

Quickbit grundades 2016 med målet att ge fler människor och företag möjlighet använda kryptovaluta i vardagen. Företagets grundare har sedan tidigare stor erfarenhet av olika typer av betalningslösningar och drivs av visionen att det ska vara enkelt och billigt att göra snabba och säkra betalningar i digitala valutor.

För att nå det målet erbjuder man smarta lösningar som gör att e-handlare lätt kan få betalt i kryptovaluta. En annan del av verksamheten handlar om erbjuda konsumenterna användarvänliga och säkra tjänster.

Ett stort paradigmskifte på väg
– Vi gör allt detta eftersom vi är övertygade om att framtidens finansiella tjänster i stor utsträckning kommer att baseras på blockkedjeteknik och kryptovalutor. Vi vill att det ska vara enkelt, snabbt och säkert att använda dem i vardagen, säger Hammad Abuiseifan, företagets vd.

De flesta av dagens kunder är så kallade ”early adopters” – personer som tidigt anammar nya teknologier. Hammad är dock övertygad om att den breda allmänheten kommer att börja betala med de nya valutorna under den närmaste tioårsperioden.

– Idag är krypto något självklart bland den yngre målgruppen och de så kallade Generation X. Det finns nioåringar som producerar NFT:s och som på så sätt är med och driver på digitaliseringen av ägandet av musik och konst. Nu står kryptovärlden inför en snabb och massiv utveckling och vi vill vara en av de ledande aktörerna i det paradigmskiftet, fortsätter Hammad.

Högre ränta än på banken
Quickbits affär står på två ben – tjänster som riktar sig mot b2b (företagen) och tjänster mot b2c (konsumenter).

– Vi vill göra det möjligt för konsumenter att i ökad utsträckning handla med krypto. Därför erbjuder vi dem en digital plånbok (en så kallad wallet). Att skaffa en sådan är en bra introduktion för nybörjare som vill lära sig hur krypto fungerar. Quickbits plånbok är unik i bemärkelsen att den hanterar både traditionella valutor, krypto och kort. Detta innebär en praktisk möjlighet för konsumenter att både investera tryggt men även konsumera krypto på ett säkert och enkelt sätt. Vidare kan man även växla sin krypto till traditionell valuta och betala både online och i fysisk butik via Quickbit Card, berättar Sorya Prak, Head B2B.

En annan av Quickbits tjänster som förbereds för lansering är utlåning av valuta, vilket ger kunden möjligheten att pantsätta en valuta och på så sätt få avkastning på den. På vissa valutor kan kunden få upp till 10% avkastning. En så hög avkastning på sparade medel får man inte på ett sparkonto i bank, som ofta inte ger någon ränta alls.

Många nya medarbetare
Inom B2B-området erbjuder Quickbit en portfölj av lösningar som gör det lättare för e-handlare att ta emot krypto som betalning – man sänker bland annat deras risk samt stimulerar till förbättrade kassaflöden.
– Och handlarna får en större potentiell kundkrets när de även kan ta emot krypto som betalningsmedel. Ytterligare några av fördelarna med krypto är att betalningar i krypto är snabbare och billigare och att konsumenten slipper växlingsavgiften mellan olika länder. Kryptobetalningar innebär bättre cashflow för företaget medan det är säkert och spårbart för konsumenten, fortsätter Sorya.

Quickbit är ett snabbväxande företag som hela tiden får många nya medarbetare som ska integreras i företagets kultur.
– Vi har vuxit snabbt de senaste åren samtidigt som vi har fokuserat på att skapa attraktiva, skalbara och säkra processer. För att hitta rätt talanger måste vi ha en bra arbetsmiljö med goda värderingar. Det är viktigt att alla förstår vår vision och inser att de är med och bygger något som är bra för samhället i stort, avslutar Hammad Abuiseifan.

Quickbit är ett svenskt börsnoterat bolag som står bakom en e-handelsplattform för kryptovalutor. Man har fler än sextio anställda på fyra platser – Stockholm, Gibraltar, Serbien och Oslo i Norge. Quickbits appanvändare kan köpa, sälja och växla mellan ett antal olika kryptovalutor och även skicka till, ta emot dem från externa kryptoplånböcker samt betala med krypto via Quickbit card.