Svenska Rototest tar bilbranschen in i framtiden

I över 30 år har ingenjörerna på Rototests arbetat med att ständigt utveckla både produkterna på företaget – och branschen själv. Efter att ha skapat den första navkopplade dynamometer säkerställde de sin plats som den ledande aktören på marknaden.

Vad som började som en testverksamhet har nu förändrats till en produktionsfirma med anläggningar i 25 länder. Med kunder inom allt från bilindustrin till forskningsorganisationer har Rototest snabbt växt till den självklara aktören att vända sig till när det kommer till avancerad provning av fordon, inklusive ADAS (Advanced Driver Assistance Systems).

Framtidssäkra investeringar
Rototests system är patenterade och utformade för att minska både kostnader och tiden det tar att utföra olika tester. Utöver detta mäter produkterna så pass detaljerat att de möjliggör en utveckling av framtidens teknik.

Produkterna är även utformade för att vara lättillgängliga och kunna användas varsomhelst – så länge det finns ett golv och elanslutning. Den unika konstruktionen är enormt kostnadseffektiv och sparar användarna både pengar och mödan av att behöva installera en otymplig testrigg.

Vikten av en god företagskultur
Trots att produkten självklart varit av stor vikt i Rototest framgångssaga menar Christian Engström, vd på Rototest, att företagskulturen spelat minst lika stor vikt när det kommer till att bli världsledande.

– Vi lägger stor vikt vid att skapa en driven, men inkluderande, företagskultur. Vi rekryterar de bästa ingenjörerna, men lägger även stor vikt vid att bygga kunskap för att ständigt bli bättre, säger han.

Produkterna och företagskulturen har redan tagit Rototest en lång bit på vägen – och det slutar inte här. För tillfället arbetar de med en betydande order på tiotals miljoner kronor från en av USA:s större biltillverkare.

– Våra team arbetar hårt med att skapa fantastiska, högkvalitativa och framåtsträvande produkter. Inte för att hänga med i marknaden – utan för att ständigt utveckla den, avslutar Christian.

Rototest grundades i januari 1988 av erfarna ingenjörer med stor kunskap av produktutveckling inom bilindustrin. Efter endast ett fåtal år med intensive utveckling och testning har Rototest utvecklat marknaden genom att skapa världens första navkopplade dynamometer.

Läs mer om Rototest här!