Därför är modulhus optimalt för framtidens behov

Modulbygge blir allt mer populärt. Dels på grund av att det går snabbare att bygga, men även för att det är enkelt att anpassa dem efter den mark som är tillgänglig.

– Att investera i modulbygge leder dessutom till snabbare vinst eftersom byggnaderna lanseras snabbare än traditionella byggnader, säger Vainius Gabalis, marknadschef på Ryterna Modul.

Ryterna Modul är en av de största tillverkarna av modulbyggnader i Baltikum, och den största i Litauen. Trots att företaget är grundat och beläget i Litauen har de tack vare sin långa erfarenhet trogna kunder i bland annat Tyskland, Polen, Belgien, Finland, Norge och Sverige.

– Genom vårt miljötänk och engagemang för god kvalitet är våra produkter i dag mycket uppskattade, säger Vainius Gabalis.

En snabb och hållbar lösning
Ryterna Modul skapar byggen för flera sorters företag och verksamheter inom offentlig och privat sektor. Ett exempel på hur de bidrog till den offentliga sektorn, var när man behövde möta behoven i den snabbt expanderande staden Vilnius i Litauen.

Den plötsliga tillväxten ledde till att förskolor blev överfulla, och barn stod utan en förskoleplats. Föräldrar i staden blev tvungna att direkt vid födsel skriva in sitt barn på en förskola eftersom väntelistorna var så pass långa.  Vilnius Kommun såg nu potentialen i modulbygge för att lösa problemet.

–Tillsammans med oss tillverkades sex stycken modul-förskolor med en total yta på över 5100 kvadratmeter. Det här minskade väntetiden avsevärt för inskrivning på förskola. I genomsnitt tog tillverkningsprocessen cirka nio månader, från första böjningen av en plåtskiva till en färdigmonterad förskola med aktiv verksamhet.

I alla lägen
Oavsett om det är inom privat eller offentlig sektor, på ett stort eller litet företag är ett modulhus ett effektivt val om man är i behov av nya lokaler. Ryterna Modul hjälper allt från unga företag till etablerade marknadskedjor att utöka sitt nätverk genom bekvämt belägna lokaler.

– Genom att kombinera flera olika sorters moduler kan vi tillhandahålla anpassade lösningar som är unika för varje kund. Vi erbjuder kreativa lösningar utan att det kostar en förmögenhet.


Genom att tillverka moduler för flera olika branscher och sektorer har Ryterna Modul en bred kompetens, och levererar relevanta produkter för varje sektor. Här kan du bläddra i Ryterna Moduls produktkatalog.
Läs mer och ta kontakt på www.rmodul.se