Linda är dagligen inne  i fabben. Här i diskussion med Processingenjör Farizah Saharil om
processutveckling av ett recept som berör en av Lindas kunders applikationer.

Silex erbjuder internationella karriärer inom högteknologiskt område

Silex är ett globalt framgångsrikt och högteknologiskt företag som tillverkar kiselchip med med hjälp av modern teknik i absolut framkant. Bolaget ligger nu i stark tillväxt och söker kompetens i form av nyutexaminerade och erfarna ingenjörer som kan förvänta sig möjligheter tillen spännande internationell karriär.

 

Silex grundades år 2000 och är världens ledande företag inom sitt område. Genom samma tillverkningsmetoder som vid produktion av datorchip tillverkar man mekaniska kiselchip som hamnar i kundapplikationer som mobiltelefoner och medicinteknik. Sedan starten har bolaget snabbt vuxit och etablerat sig internationellt, något som nu gör att de letar efter förstärkning.

– Vi gör det häftigaste man kan göra teknologimässigt och vi har sakta med säkert vuxit och byggt upp verksamheten utomlands med kontor i USA och Kina där vi nu också sätter upp en ny fabrik. Hos oss får man jobba med några av de häftigaste och största kunderna och det finns stora möjligheter att göra karriär både i Sverige och internationellt, säger Edvard Kälvesten, vd på Silex.


Linda Axwik förbereder tillsammans med Lucas Held,
Designingenjör, presentationsmaterial inför ett kundmöte.

Stora karriärmöjligheter
Linda Axwik arbetar som produktchef och projektledare på Silex och beskriver sin roll som varierande där ingen dag är den andra lik.

– En dag möter jag en kund och en annan är jag i renrummet och utvärderar resultat eller bygger processflöden. Det är en väldigt platt organisation också med många trevliga kollegor och många yngre. Det är lätt att gå från idé till handling och finns stora
karriärmöjligheter, berättar hon.

Möjlighet att påverka
Företagskulturen är öppen och Silex satsar mycket på sina anställda. Det investeras mycket i bolaget som går stadigt framåt och som ny medarbetare finns stora möjligheter att påverka framåt.

– Om du är driven och har en stark vilja att utvecklas så är det här helt rätt företag. Är du rätt person med ambitioner och en stark drivkraft finns det många olika vägar för en karriär. Vi har en stark gemenskap utan hierarkier och det skadar inte att det går väldigt bra för Silexjust nu, avslutar Edvard Kälvesten.

Läs mer om Silex här

Presenteras av:

Silex omsättning 2018 var 531MSEK med en vinst på 127 MSEK. Idag har Silex 230 anställda.

Läs mer om Silex här