Dolda tillgången: Sälj ditt skrot – och tjäna stora pengar

Tuffa ekonomiska tider i kombination med höga metallpriser får fler privatpersoner att sälja skrot och andra metallföremål till anläggningar för järn- och metallskrot.
– Man kan tjäna pengar samtidigt som det bidrar till den hållbara, cirkulära ekonomin, säger Kim Reinhold på SkrotSmart i Falun.

I svenska källare, förråd och på vindar kan det finnas dolda tillgångar som kan nyttjas i tider av stigande bolåneräntor och höga energipriser.

Gamla metallföremål, som kopparrör, mässing, blandkabel, aluminiumfälgar, gamla verktyg eller varför inte en låda med muttrar och skruvar, har ett ekonomiskt värde som SkrotSmart gärna köper. 

– Vi köper från privatpersoner, företagare och andra som handlar med skrot, säger Kim Reinhold.

Metallen identifieras och priset baseras på mängd och vikt. Renheten spelar också roll och för föremål som innehåller olika metaller är priset lägre.

– Kommer man hit med sorterat skrot kan man tjäna mer pengar, säger han.

SkrotSmart bidrar till ökad hållbarhet
Att sälja sitt skrot är smartare än att dumpa det på tippen eftersom man får betalt.

– När man renoverat hemma och ska med ett lass överblivet material till tippen, då ska man passera oss. Då kan man tjäna en slant för allt med järn- och metall, säger Kim Reinhold.

Genom att sälja sitt metallskrot bidrar man till det cirkulära samhället och ökad hållbarhet eftersom metallerna smälts ner och kan användas igen.

Här kan du läsa mer om SkrotSmart

Om SkrotSmart och Vinning

SkrotSmart ägs av koncernen Vinning som arbetar inom metallåtervinning på den svenska marknaden.

SkrotSmart är ett citynära koncept för enkel insamling av järn- och metallskrot och finns på snart 14 platser i Sverige mellan Trelleborg och Sundsvall.