Hos SOS Alarm gör du skillnad på riktigt: ”Ett utmanande och utvecklande jobb”

Få arbetsplatser har en lika fundamental roll i samhället som SOS Alarm. Med 15 olika larmcentraler i landet och en rad olika karriärmöjligheter, är det en plats där anställda kan både växa, utvecklas och göra skillnad – på riktigt.

– Man vet aldrig hur morgondagen ser ut. Du är spindeln i nätet när det behövs som mest, säger Peter Wärnberg, operativ koordinator på SOS Alarm.

Blåljuspersonal är en grundpelare för ett fungerande samhälle där SOS Alarm AB utgör en viktig spelare och deras samarbete med larmcentralen är essentiellt. SOS Alarm tar emot cirka 10,000 samtal till nödnumret 112 varje dag, och det är upp till bland annat SOS-sjuksköterskorna att bedöma vårdbehoven. En av dessa är Linn Jeppsson på Stockholmscentralen.

– Det är ett utmanande och utvecklande jobb. Det i kombination med alla fantastiska kollegor gör att varje arbetsdag går snabbt förbi, berättar hon.

Gemensamt arbete
Till skillnad från den traditionella sjuksköterskerollen har du hos SOS ingen begränsning till enskilda patientkategorier. Det kan vara både barn och vuxna som mår dåligt, allvarliga sjukdomar, trafikolyckor eller stark oro.

– Därför är man alltid väldigt skärpt och får hela tiden lära sig hur man ska agera för att assistera på bästa sätt.

Linn betonar dock att arbetet inte görs på egen hand.

– Det är mycket samarbete med sjuksköterskor på andra centraler och med våra SOS-operatörer. Dessutom görs allting i tätt samråd med polis, ambulans och räddningstjänst, så det är ett fint samarbete och en god gemenskap som möjliggör vårt fantastiska arbete.

Ett stort ansvar
I sin roll som operativ koordinator har Peter Wärnberg en viktig roll. Genom att följa alla ärenden bildar han sig snabbt en uppfattning om vad som sker – och vilka resurser som kan sändas ut om större olyckor inträffar.

– Det gäller att alltid vara lyhörd och på tårna, förklarar han. Rollen som operativ koordinator kommer med erfarenhet av att tidigare ha kört ambulans, såväl som stort ansvar. Det är emellertid också det som driver Peter, berättar han avslutningsvis.

– Det kan hända vad som helst och man måste vara tillgänglig hela tiden och kunna ställa om. Det är ett annorlunda jobb där jag verkligen känner att jag och mina underbara kollegor gör en enorm skillnad.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på SOS Alarm?

Är du intresserad av att arbeta på SOS Alarm som Sjuksköterska, Operativ koordinator eller SOS-operatör, se vår karriärsida jobb.sosalarm.se