Är du säker på jobbet? 

Med den nya utbildningen – Jobba Säkert Digitalt vill SSF nå medarbetare på företag eller en organisation som använder dator och/eller mobiltelefon i sitt arbete. 

Förra året anmäldes 240 000 digitala brott bara i Sverige. Men mörkertalet är stort och siffran ökar för varje år.

Det är inte ovanligt att personer som har datorvana anser sig vara väl förberedda på eventuella bedrägeriförsök och attacker. I mångt och mycket stämmer inte detta. Människan är till naturen ett vanedjur och just beteenden är något som är bland det absolut svåraste att ändra på.

Utbildningen tar bland annat upp hur användare ska tänka när det gäller att skapa lösenord, vilka skydd en dator och mobiltelefonanvändare bör ha och exempelvis vad skadlig kod är för något. Just lösenord är en hörnpelare som många slarvar med. De flesta människor vet om detta men agerar inte som man bör, det är en beteendefråga.

SSF har valt att göra en satsning på digital säkerhet genom utbildningar, information och guider för att fylla tomrummet inom ämnet. Ett tomrum som skadar tusentals människor och företag årligen och kostar enorma mängder pengar. Målet är att bli ledande inom utbildning, kunskap och den aktören företag och privatpersoner vänder sig till vid frågor och vägledning gällande digital brottslighet.

Det är en kortare, webbaserad utbildning som ger grundläggande tips och kunskap till deltagaren och verktyg för att arbeta med sin dator och mobiltelefon på ett väldigt mycket säkrare sätt. Det betyder att företaget den personen arbetar på får en mycket högre digital mognad när det kommer till bedrägeri och intrångsförsök.

Efter utbildningen har deltagarna en större förståelse kring hur de ska jobba säkrare digitalt, de kan bättre se helheten i hur kriminella jobbar digitalt för att tjäna pengar på företag som inte har den grundläggande kunskapen inom digital brottslighet.

Läs mer om utbildningen

 

 

  • 240 000 digitala brott anmäldes förra året. Mörkertalet är stort.
  • Utbildningen Jobba Säkert Digitalt är webbaserad.
  • Utbildningen innehåller kunskapstest.
  • SSF skräddarsyr även företagsanpassade utbildningar som förebygger digital brottslighet.