Här räcker plånboken till mer

Intresset för outletshopping är stekhett. Trots tider med högre inflation, räntor och energikostnader som är utmanande för hushållens ekonomi blev 2022 det bästa året någonsin för Stockholm Quality Outlet. Butikerna där har aldrig sålt för så mycket tidigare, och 2023 har fortsatt i samma spår. Besökssiffrorna har hittills stigit med sju procent och försäljningen med 16 procent.

Frida Torbiörnsson, marknadschef på Stockholm Quality Outlet, SQO, tror att 2023 kan bli ännu bättre än 2022. Hon menar att det beror på att allt fler ser fördelarna med att shoppa på outleten, speciellt i tider då fler är varsamma med hur de spenderar sina pengar.
– Alla produkter som säljs på outleten måste vara minst 30 procent billigare än ordinarie priser. Det är villkorat i alla butikers hyresavtal och är därmed vårt ständiga kundlöfte.

Utöver det tror Frida att framgångarna beror på att outletbutikerna har ett bättre sortiment av produkter och att kampanjerna har blivit mer fördelaktiga för kunden. Dessutom har kommunikationen av den stora variationen av varumärken som finns på SQO blivit tydligare.

Nordens största outlet
Med 70 butiker och totalt cirka 200 varumärken är SQO Nordens största outlet av premiumvarumärken. Här finns i stort sett bara sällanköpsprodukter inom mode, sport, outdoor, skor och heminredning.
– Här finns starka varumärken som säljer allt från basplagg och senaste kollektionen till tidigare kollektioner och man kan verkligen göra fina klipp. Utöver mycket mode har SQO ett starkt utbud av riktigt bra köksredskap och hushållsmaskiner som är värt att spana in.

Även om outleten fokuserar på högkvalitativa produkter till lägre priser är fördelarna fler än så. Exempelvis säljer butikerna emellanåt ut provkollektioner. Då kan man hitta unika plagg som aldrig kom ut i kommersiell produktion.

Lugnast på vardagar
På outletområdet finns flera restauranger och caféer, och är ett trevligt ställe att luncha på, även om man inte vill shoppa. Food Hallen, som öppnade hösten 2021 är ett särskilt populärt lunchställe.

– Jag skulle vilja tipsa om att besöka outleten på vardagar om man har möjlighet. Då undviker man trängseln både på parkering och i butikerna och outleten är som lugnast och härligast. Många familjer med småbarn uppskattar vår stora randiga lekplats. Där finns alltid barn som leker, oavsett väder och årstid, avslutar Frida.

 

FAKTA
• 200 varumärken, 70 butiker.
• Nya varumärken senaste året: Marc O’Polo,
aim’n, Sail Racing, Champion, WMF.
• Populära varumärken: Nike, Levi’s, Adidas, Gant, Haglöfs, Boss, Tommy Hilfiger, Lindt.
• Öppet kl 10-19 alla dagar.

RESTID
30 min från Farsta med bil.
18 min från Duvbo med elsparkcykel. 41 min från Älvsjö med SL.
21 minuter från Täby med bil.
38 min från Saltsjöbaden med bil.
35 min från Södra station med SL. 28 min från Odenplan med SL.

Läs mer här!