“Svea Vaccin har revolutionerat hur man tänker kring vaccin”

Vaccin har under de senaste åren fått en ny innebörd, men redan innan pandemin var Svea Vaccin Nordens största vaccinationskedja nu med 40 mottagningar från norr till söder. Sedan starten har bolagets ambition varit att revolutionera sättet man vaccinerar sig i Sverige – med mottagningar som alltid finns nära och tillgängliga.

Sedan Svea Vaccin öppnade sin första mottagning på Sveavägen i Stockholm har målet varit detsamma. Att informera svenskarna om vaccin och att finnas nära, oavsett var man bor. Idag är bolaget rikstäckande med hela 40 mottagningar. 

– Allt började i Stockholm och folk tog sig hit från olika delar av landet. Sen beslöt vi oss snabbt för att vända på begreppet. Varför ska folk behöva ta sig in till stan när vi kan etablera oss där de är. Det har revolutionerat hur man tänker kring vaccin, säger Dr. Ridha Hadfi, vd och grundare av Svea Vaccin. 

Alltid nära dig
Svea Vaccin är den första vaccinationskedjan som har hela 15 mottagningar i Stockholm, och som även expanderat till samtliga av Sveriges större städer. Med expansionen har de också kunnat integrera många nysvenskar in i arbetslivet, både läkare och sjuksköterskor. Deras slogan “alltid nära dig” genomsyrar verksamheten och oavsett vilken mottagning man väljer så ska man få samma upplevelse, konstaterar Dr. Ridha Hadfi. 

– Man behöver inte boka tid om man inte vill, vi har drop-in överallt. Sedan har vi också samma öppettider, samma utseende på mottagningarna och samma priser överallt. Vi har också sedan länge påminnelse-sms så att du får ett meddelande när det är dags att ta dos två av ditt hepatit-vaccin till exempel. 

Nytt vaccin mot bältros
På mottagningarna runt om i Sverige finns allt från resevaccin till vaccin mot covid-19, influensa och TBE. Det märks att svenska befolkningen fått upp ögonen för vikten av vaccin genom pandemin, menar Dr. Ridha Hadfi, och allt fler vaccin kommer hela tiden ut på marknaden.

– Vaccin är det billigaste sättet att hålla sig frisk på efter rent vatten. Inget annat har räddat människor som vaccin. Nu har vi nyligen fått ett till bra vaccin mot bältros som ligger latent i kroppen och ofta drabbar personer över 55 år, även friska och aktiva. Endast två doser med två månaders mellanrum kan göra att man slipper smärtor, neurologiska besvär och nedsatt kognitiv förmåga som viruset orsakar, avslutar han. 

Läs mer om SveaVaccin här

Svea vaccin grundades 2005 på Sveavägen 16 i Stockholm. Idag har Svea vaccin 40 mottagningar runtom i landet, från Luleå i Norr till Malmö i Söder.

Vår vision är att våra vaccinationsmottagningar alltid ska finnas nära kunden, med bibehållen hög kvalitet, god tillgänglighet och patientsäkerhet.

Vi som arbetar på mottagningarna är specialistläkare och sjuksköterskor med särskild kompetens för att ge reserådgivning och vaccinering av vuxna och barn inför resor till utlandet. Vi utför också vaccinering mot TBE, influensa, gula febern inklusive intyg för äldre samt utfärdar recept på malariaprofylax.

För att säkerställa att du får ett så bra skydd som möjligt bör du besöka en av våra mottagningar cirka 1,5 månad innan din avresa. Men du är självklart även välkommen om du är ute i sista minuten.