Foto: Emil Engvall


En arbetsplats i förändring
- möt framtidens kontors(yta)

Länge har kontor definierats som en fast yta för företagens anställda. The Park har sedan sin start 2004 varit med och ändrat den definitionen. I deras co-office-miljö erbjuder de utrymme för olika företag och individer att växa, snarare än att endast leverera kvadratmetrar.

 – Intresset för morgondagens arbetsplats har aldrig varit större, den rådande situationen har ställt allt på sin spets ytterligare, säger Mikael Ahlström, grundare av The Park.

Kontorshotellet The Park har länge levererat kontorslösningar till företag som söker flexibla kontrakt, vilket vanligtvis är frilansare, byråer, mindre bolag, och start-ups i varierande antal upp till 20 personer. Men på grund av rådande omständigheter ser de nu att större företag söker sig till dem.

– Även om det är en utmanade tid som entreprenör och innovatör, är det även en spännande och utvecklande period. När förutsättningarna förändras snabbt så måste också ens egna utvecklingsarbete ligga i linje med samma höga takt, säger Mikael Ahlström.

Flexibilitet i fokus
Pandemin har förändrat många arbetsliv helt och hållet. Från att varje dag åka till kontoret jobbar nu en stor del hemifrån och träffar sina kollegor över en skärm. En omställning som människor snabbt kunnat anpassa sig till. När vi i framtiden kan återgå till det normala, kan man då ställa sig frågan; vad är det nya normala?

– Många företag vet inte hur många de kommer vara på arbetsplatsen framöver, vissa kanske hellre jobbar hemifrån eller från annan plats. Ovissheten gör det svårt att veta hur mycket yta man behöver och behovet av flexibilitet ökar.

Det här ett behov The Park kan möta genom att erbjuda rum, fasta eller mobila platser samt loungeplatser efter företagens behov. Ett stort steg från den tidigare fasta kvadratmetersmiljön.

En unik mix
På The Parks kontorshotell har man utvecklat live-studios som gör det möjligt att leverera en proffsig konferens istället för att hålla ett enformigt zoommöte. Rummen är det just nu hög efterfrågan på, men lär fortsätta vara aktuella efter pandemin.

– Vår spaning är att vi kommer kliva in i en ny värld som består av väl valda delar av gammalt och nytt. Troligtvis kommer vi lärt oss mycket om de nya digitala verktygen som i en god mix bildar en bra arbetsplats och ett bra arbetsliv.


The Park startade 2004 och är ett av Stockholms äldsta co-working spaces med tre olika anläggningar på attraktiva adresser. I dag har de 1000 medlemmar från flera olika branscher, allt från coacher, föreläsare och träningsföretag till spelutvecklare, tech-bolag, arkitekter och många, många fler.

Läs mer på thepark.se