Malin Persson, som driver Gratisprinsessan.se, använder tjänsten eReklamblad flera gånger i veckan och Daniel Linde på Tjek.

Här är det billigast att handla mat – just nu!

Appen eReklamblad håller koll på alla extrapriser i din närhet – och kan hjälpa dig att spara pengar. 

Användandet av eReklamblad har skjutit i höjden i takt med att många i Sverige känner av den pressade ekonomin.

Energi- och matpriser har nyligen stigit, liksom bolåneräntor. Många i Sverige har det just nu tufft – och får vända på slantarna för att få dem att räcka till.

Allt fler nu har börjat använda appen eReklamblad, som digitaliserar butikernas kampanjblad. Här lägger butiker och butikskedjor upp alla tillfälliga extrapriser och användarna kan bläddra bland dem och se om det är någon vara som man önskar och var den säljs. Men appen har också en mängd smarta funktioner.

– Man kan söka på varor och se om de säljs till extrapris någonstans just nu. Man kan ställa in inom vilken radie butiken ska finnas. Man kan också sätta varor på bevakning, så att man får en signal när varan finns på extrapris i närheten, säger Daniel Linde på företaget Tjek, som ligger bakom eReklamblad.

eReklamblad har fått höga betyg
En rolig funktion är att bygga shoppinglistor som man kan dela med sig av elektroniskt med vänner och familj, om man til exempel ska bidra gemensamt till en middag.

Inte bara matbutiker och livsmedelsprodukter finns bland extrapriserna. Här kan man också hitta extrapriser på kläder, hemelektronik, hushållsprodukter och andra sällanköpsvaror.

Appen har fått toppbetyg och många positiva kommentarer.

”Lätt att hitta och söka vad vi behöver när tiden är inne för att handla, både mat och alldagliga varor”, är en kommentar.

”Alla reklamblad på ett och samma ställe! Spar på miljön också. Superbra tycker jag! ”, är en annan kommentar.

eReklamblad uppmärksammas av bloggare
Malin Persson driver den populära bloggen Gratisprinsessan.se, och titulerar sig skämtsamt ”rabattjägare”. Hon använder appen flera gånger i veckan.

– eReklamblad är superbra att använda eftersom allt finns samlat på ett och samma ställe. Man kan läsa butikernas reklamblad så man slipper de fysiska reklambladen i brevlådan. Dessutom kan man prenumerera på sina favoritreklamblad så att man får en notis så fort det kommer nya, säger hon entusiastiskt.

En av appens funktioner är hon extra nöjd med.

– När jag hittar ett bra erbjudande i ett reklamblad så går det att klicka på varan och få upp jämförelsepriser från andra butiker. Då kan jag säkerställa jag att jag faktiskt har hittat en bra deal, avslutar hon.

Här kan du läsa mer

eReklamblad drivs av företaget Tjek och har över 40 anställda. Uppdraget är att hjälpa människor med sina inköp.

I eReklamblad finns över 50 butikskedjor med tusentals enskilda butiker och deras reklamblad inom alla olika branscher. I Sverige används appen cirka 900 000 gånger per månad