TUC utbildar inför en ljus framtid

Hemligheten bakom TUCs och deras studerandes framgångar består av att de tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka.

TUC Yrkeshögskola är en av Sveriges största yrkeshögskolor och erbjuder utbildningar inom många olika områden runt om i landet. Yrkeshögskolans utbildningsform är anpassad inför framtiden, menar Malin Kvarnström, affärsutvecklare på TUC. Dels för att det blir allt vanligare att växla karriär, dels att man förutspår att distansupplägg och flexibelt lärande kommer ta allt större plats.

– Man kommer byta jobb och bransch fler gånger än tidigare generationer, och det kommer vara enklare än någonsin tidigare, och det är här vi kommer in i bilden, säger hon.

Yrkeshögskolan bedriver bara utbildningar där det finns en säker marknad för jobb. Det är representanter från näringslivet som avgör vad som ska ingå i utbildningarna, och kurserna anpassas löpande efter de krav som finns på arbetsmarknaden. Chanserna till anställning efter avslutad utbildning är därmed mycket goda. Utbildningarna är inte bara mer flexibla än de mer traditionella högskoleutbildningarna, de är också kortare, vilket möjliggör snabb kompetensförsörjning.

Fördelarna med yrkeshögskolan är många, men en av de absolut största är LIA som står för Lärande i arbete, vilket är praktik helt enkelt. Under LIA-kurserna utvecklas både den praktiska och teoretiska kompetensen och ger en eftertraktad möjlighet att knyta viktiga kontakter inför en framtida karriär. LIA ger även förutsättningar för den studerande att kliva rakt in i sin nya yrkesroll efter avslutad utbildning. Faktum är att många av TUCs studerande får jobb på sin LIA-arbetsplats.

TUCs studerande har siktet inställt på en framgångsrik yrkeskarriär, en möjlighet att upptäcka möjligheter man inte ens visste fanns. Malin tillägger:

– Vi förverkligar mångas dröm om nytt jobb och arbetsgivarens behov av kompetens. Vi utbildar inför en ljus framtid.

 

 

OM TUC YRKESHÖGSKOLA

TUC Yrkeshögskola bedriver verksamhet i åtta kommuner; Stockholm, Jönköping, Linköping, Tranås, Motala, Västervik, Lidköping och Helsingborg. Utbildningsformerna är platsbunden, distans eller via satellitort. Merparten av de som går en YH-utbildning på TUC har rätt jobb – det vill säga i den bransch de utbildats för, sex månader efter examen.

www.tucsweden.se