Turnitin Similarity ligger i teknikens framkant

 


Att identifiera rätt EdTech-lösningar som matchar en organisations behov är ingen lätt uppgift men RepresentEdTech gör proceduren enkel genom sina högkvalitativa och integrationsoptimerade lösningar. Nyligen blev företaget medlemmar i Swedish Edtech Industry, den idella branschorganisationen som samlar Sveriges bästa återförsäljare inom den svenska EdTech-branschen.

Similarity från Turnitin används världen över
En av många ledande produkter som erbjuds av RepresentEdTech är Similarity från Turnitin, världens största leverantör av akademiska integritetstjänster för skolor och universitet. Närmare 15 000 akademiska kunder och 30 miljoner studenter världen över lämnar in dokument via deras system för att visa att plagiat inte förekommer. Similarity är den senaste versionen av Turnitins integritetsprodukter och har på kort tid etablerat sig på bred front.

– Vi har en portfölj med vad vi bedömer är den bästa utbildningsteknologin inom respektive kategori som vi arbetar med och Turnitin passar extremt väl in i det konceptet, säger Jonas Lundqvist, CTO för RepresentEdTech.

– Med Turnitin Similarity får lärarna en klar bild av var i texten det finns eventuella likheter eftersom systemet behåller originalformatet på de kontrollerade dokumenten och inte bara ett stycke text som jämförs med ett annat stycke text. Därmed blir det enkelt för läraren att förstå vad som hänt - och var det har hänt - för att kunna ge rätt feedback tillbaka till eleverna, fortsätter Jonas.

Har en hög preventiv effekt och är enkelt att integrera
Plagiatproblematiken har förvisso funnits länge men är något som förändras hela tiden så det gäller att ligga i teknikens framkant. Turnitin Similarity har en hög preventiv effekt, tar cirka 10-15 min att lära sig, är mycket kostnadseffektivt och integreras enkelt med lärplattformar.

– Allt som behövs är en licens och sedan är du redo att köra igång med ett knapptryck, avslutar Jonas Lundqvist.

RepresentEdtech representerar Turnitins produkter i Skandinavien. Kontakta oss gärna för att se hur dessa kan ta ert nuvarande arbete med att förebygga och upptäcka plagiat i undervisningen till nästa nivå.
Box 44045 10073 Stockholm
08 520 278 50
info@representedtech.com
Läs mer om RepresentEdTech