Vaillant har utvecklat värmepumpar för det nordiska klimatet.

Vaillant utökar produktionen av värmepumpar

Tio anläggningar för utveckling och tillverkning i Europa – och fler är på gång för att kunna möta den starka efterfrågan på värmepumpar, inte minst här i Sverige.
– Marknaden för värmepumpar är glödhet, därför är det extra glädjande att vi nu kan öka produktionskapaciteten rejält, säger Sverigechefen Thony Sundberg.

Höga elräkningar och ett ökat fokus på miljön har lett till en kraftigt ökad efterfrågan på värmepumpar. Vaillant tar nu snabbt marknadsandelar i Sverige.

– Sedan vi inledde vår nya storsatsning i Sverige har vi fått extremt bra respons från installatörer, grossister och slutkunder, säger Thony Sundberg.

Den främsta förklaringen till framgångarna är att Vaillant har åtta egna fabriker i Europa. Dessutom har företaget utökat produktionskapaciteten i sina tyska och franska fabriker och snart öppnar en helt ny fabrik i England.

– Tack vare närheten till den svenska marknaden kan vi optimera leveranstiderna rejält, konstaterar Thony Sundberg.

Värmepumpar specialutvecklade för vårt klimat
Men det finns fler anledningar till att Vaillants värmepumpar uppskattas av svenskarna.

– Det är en markant skillnad på maskiner som är anpassade till vädret i Norden. Våra värmepumpar har en värmedrift ned till 25 minusgrader, för häruppe i norr krävs en helt annan stryktålighet, säger Thony Sundberg och fortsätter:

– Dessutom gör produkternas höga kvalitet att installatörerna kan fokusera på att montera nya maskiner i stället för att reparera gamla. Vi är den enda tillverkaren på marknaden som utlovar 15 års garanti på våra bergvärmepumpar med serviceavtal. Där är vi unika.

Lätta att installera och nästan ljudlösa
Vaillants breda värmepumpportfölj fyller alla behov och maskinerna är effektiva, lätta att installera och nästan ljudlösa. En annan styrka är miljöaspekten. Ett köldmediums klimatpåverkan mäts genom GWP-faktorn (Global Warming Potential). Ju lägre siffra desto bättre.

– Vanligtvis har maskinerna ett GWP-tal på drygt 2000, men tack vare ett annat köldmedel i vår nya storsäljare aroTHERM plus ligger GWP-talet på 3. Det är som att jämföra utsläppen från en jumbojetresa mellan London och Kuala Lumpur med en bensinbil som kör 15 kilometer, säger Edward Gawor, regionchef på Vaillant.

Även för installatörerna blir det bättre. De behöver inte ha något kylcertifikat, vilket gör att fler får möjlighet att jobba med maskinerna. När installationen är klar kan servicen skötas på distans via en mobilapp som berättar hur värmepumpen mår och uppför sig. Slutkunden har också tillgång till appen och kan styra värmepumpen från distans.

– Det finns bara fördelar med att investera i någon av våra produkter. Det sparar pengar, är bra för miljön, ger hög komfort och vi kan leverera trots ett stort tryck i hela Europa, säger Thony Sundberg.

Läs mer om värmepumpar från Vaillant!

Vaillant Group är en internationell marknadsledare inom värme- och ventilationsteknik. Kunder över hela världen erbjuds miljövänliga och energibesparande produkter som i huvudsak drivs med förnybara energikällor. Företaget grundades 1874.

Läs mer här!