Varför ska du satsa på elbils-
laddning i din fastighet?

Marknaden för elbilar ökar i snabb takt. I juli registrerades 245.481 personbilar. En total tillväxt de senare 12 månaderna på 84% *. Volvo har tagit beslut att sluta producera fossilbilar senast 2030 och Audi går samma väg. Omställningen till elbilar är definitivt på gång – nu måste vi skapa förutsättningar för laddning på alla fronter och där är ni som fastighetsägare och byggföretag en viktig nyckel.

Redan nu finns krav på laddinfrastruktur som har införts i bygglagstiftningen. Denna gäller ledningsinfrastruktur för laddning av elfordon för nybyggnation och i vissa fall av ombyggnation. Många fastighetsägare har redan anammat detta och förberett för elbilsladdning i sin fastighet och byggföretag lägger in det i sin planering redan vid starten av byggprojektet.

– När det sedan blir dags att välja leverantör för laddstoplar och tjänster är de vanligaste frågorna ”vem äger laddstolpen, hur går laddningen till rent praktiskt, och vem betalar för vad?” Det här är frågor vi kan hjälpa till med, säger Jenny Odén, Senior Key Account Manager på Vattenfall E-mobility och fortsätter:

– Alla har olika förutsättningar. Därför är det viktig att ha ett enkelt och flexibelt upplägg för företag och fastigheter med skräddarsydda laddlösningar. Det går exempelvis att fritt välja mellan olika betallösningar, olika kombinationer av hårdvara och/eller tjänst och med eller utan installation. Ni som kund väljer vad ni vill ha och kan enkelt ändra er tjänst allt eftersom behoven ökar/förändras.

Ett av de företag som varit tidigt ute i omställningen är fastighetsbolaget Diös.

– Vi är ett fastighetsbolag i norra Sverige där elen kommer från förnyelsebara källor och förutsättningarna för att köra elbil är goda, även om avstånden är långa och vintrarna kalla! För att vara en del av lösningen på klimatutmaningen bytte vi tidigt ut våra egna servicebilar till elbilar och genom att installera elbilsladdning även till våra kunder skapar vi möjligheter för fler att minska sin klimatpåverkan, säger Nora Lundblad, Miljösamordnare Diös.

För de som vill veta mer håller Vattenfall E-Mobility populära webinarier för att hjälpa sina kunder att komma igång, hålla sig ajour med vad som händer på marknaden och bygga på efter behov.

– Det är viktigt för oss att vi utvecklas tillsammans, avslutar Jenny.

Vill du veta mer så hittar du information på vår blogg : incharge.vattenfall.se/kunskapshubb/
Du kan också prenumerera på nyheter om just fastighet och bygg: incharge.vattenfall.com/Fast-bygg-nyhetsbrev/

Källa: *Elbilsstatisitik Power Circle

Ladda elbilen smart och säkert med InCharge

Med InCharge flexibla laddlösningar får du en enkel vardag oavsett om du laddar elbilen hemma, på företaget eller längs med vägen.
Tillsammans möjliggör vi i ett fossilfritt liv inom en generation genom att sätta elbilsladdning på kartan. Följ med oss på resan!

incharge.vattenfall.se