Växande efterfrågan på Svanenmärkta villor

  • Innovativa hustillverkaren Movehome gör det enkelt och roligt att bygga hus på webben och få pris direkt.
  • Movehome skapar hållbara hem och är först i Sverige med att erbjuda Svanenmärkta villor. 
  • En Svanenmärkt villa ger dig en garanterat sund boendemiljö, helt fri från hälsofarliga kemikalier.

Intresset för hållbara produkter ökar i hela samhället. Konsumenter ställer krav och vill enkelt kunna välja rätt produkt för miljö, klimat och hälsa. Och det gäller även vid livsviktiga val som att bygga familjens drömhus.

Trygghet för familj och barn
Familjen Ekberg i Norrtälje bygger just nu Sveriges allra första miljömärkta hus inom kategorin stycketillverkade småhus. Miljötänket genomsyrar hela familjens vardag och gäller allt från ekologisk mat till att använda miljövänliga produkter i hemmet. Familjen har valt att bygga ett MOVE #203, ett charmigt och rymligt Svanenmärkt 1,5-planshus från Movehome.

– Att få bygga ett Svanenmärkt hus känns otroligt bra, säger Sophia Ekberg. Framförallt när man har småbarn. Nu vet vi säkert att barnen kommer få växa upp i en sund inomhusmiljö som är fri från farliga kemikalier.

Garanterat sund boendemiljö
Alla Movehomes hus är Svanenmärkta. Så oavsett vilken husmodell man väljer är man garanterad en sund boendemiljö, fri från hälsofarliga kemikalier. Varenda ingående detalj i husen är kontrollerad och godkänd av Svanen, alltifrån betongen i grunden, konstruktionsträ, värmepump till färg och lim, parkettgolv, köksutrustning, kakel, klinker och badrumsinredning. Nordisk Miljömärkning kontrollerar dessutom varje enskilt hus på plats under bygget. När familjen flyttar in i huset får de ett bevis på Svanenmärkningen i form av en liten loggbok och en skylt att sätta på fasaden om de så önskar. 

Först i Sverige
Movehome är en innovativ aktör som ständigt utmanar husbranschen. Movehome var till exempel allra först med att skapa ett interaktivt verktyg för att låta människor forma sitt hus på webben och få pris direkt. Fem år senare och med fler än 500 hus byggda på nätet visar Movehome, genom att Svanenmärka samtliga sina hus, att de också vill vara först på hållbarhetsområdet. 

– Vi skapar hållbara hem och Svanenmärkningen var ett naturligt steg för oss, säger Pernilla Enkler som är hållbarhetschef på Movehome och dess systervarumärke Trivselhus. Vi ser en tydligt växande efterfrågan på hållbara val och vi är stolta över att vara först i vår bransch med att erbjuda det bästa alternativet när det gäller stycketillverkade småhus.

Presenteras av:

Syftet med Svanenmärkningen, som skapades av Nordiska Ministerrådet 1989, är att hjälpa konsumenten att välja de ur miljösynpunkt bästa produkterna på marknaden. Att välja ett Svanenmärkt hus är en garanti för att man bor energieffektivt och i en sund inomhusmiljö.

Läs mer här

Bygg online här