Volvo och Vattenfall erbjuder förmånligt laddpaket

Volvo Car Sverige erbjuder tillsammans med Vattenfall laddpaketet ”InCharge Smart hemma” till sina nuvarande och blivande laddhybridkunder. Allt fler väljer att köra en elektrifierad Volvo – och de behöver en smart och funktionell lösning för att ladda sin bil hemma.

– Vår strategi framåt är en offensiv satsning på elektrifierade bilar. Då behövs en fungerande infrastruktur för laddning, både i samhället och där våra kunder bor. Med vårt gemensamma  erbjudande kan vi erbjuda detta, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo Car Sverige.

”InCharge Smart hemma” omfattar en smart laddbox med fast kabel, standardinstallation hemma och rabatt på snabbladdning vid utvalda stationer i InCharge-publika laddnät. Det består i dag av 570 publika laddstationer i Sverige och över 4 000 i nordvästra Europa.

I dag har Volvo Car Sverige en marknadsandel på runt 18 procent för laddhybrider i Sverige fördelat på fem modeller: XC90 T8, V90 T8, S90 T8, XC60 T8 och V60 D6. Tre nya laddhybrider för nya Volvo V60 och XC40 kommer i höst – och från och med nästa år kommer alla nya Volvobilar som lanseras ha någon form av elektrifiering. Det globala målet är att 50 procent av de bilar Volvo Cars säljer är rena elbilar år 2025.

– Vi kommer definitivt att se en ökning av kunder som väljer en elektrifierad Volvo de närmaste åren. Därför känns det helt rätt att kunna erbjuda denna smarta och miljöriktiga laddlösning redan nu, säger Kristian Elvefors.

– För oss är detta en naturlig fortsättning på de tidigare samarbeten vi haft med Volvo. Med elbilen flyttar macken hem, vilket ställer nya krav på både biltillverkare och operatörer att erbjuda en smart och säker laddlösning, säger Susanna Hurtig, nordenchef Vattenfall E-Mobility.

Ett exempel på tidigare samarbeten är att Volvos första laddhybrid, Volvo V60 D6 Twin Engine, utvecklades tillsammans med Vattenfall i ett så kallat samriskbolag. Den bilen laserades 2012.

Laddpaketet är tillgängligt från och med i dag. Volvos nuvarande och blivande laddhybridkunder når erbjudandet via webbtjänsten Min Volvo. Laddlösningen uppfyller kraven för ladda-hemma-stöd, vilket betyder att man får tillbaks halva kostnaden via Naturvårdsverket.

Presenteras av:

Volvo Car Group 2017
Räkenskapsåret 2017 redovisade Volvo Car Group en rörelsevinst på 14 061 Mkr (11 014 Mkr 2016). Omsättningen under perioden uppgick till 210 912 Mkr (180 902 Mkr). För helåret 2017 ökade den globala försäljningen till den nya rekordnivån på 571 577 bilar, en ökning på 7,0 procent jämfört med 2016. Resultaten understryker den omfattande förvandling som Volvo Cars ekonomi och verksamhet har genomgått de senaste åren och ger även företaget en bra position för nästa tillväxtfas.

Läs mer här