Ola Persson, vd, WordFinder

WordFinder – den perfekta hjälpen i skolan

Digitaliseringen har gjort det lättare att skriva på olika språk med hjälp av digitala lexikon. Företaget WordFinder har samlat lexikon på 26 olika språk i en abonnemangstjänst som 100 000-tals elever och lärare använder. Lika enkelt som smart.

Dagens skola är fylld av skriftliga hemarbeten, uppsatser samt källtexter som ska läsas och förstås – situationer där man kan behöva lexikon till sin hjälp. WordFinder Unlimited för skolor är en helt abonnemangsbaserad lexikontjänst. Ett snabbt, roligt och effektivt hjälpmedel som alltid är tillgängligt i datorn, såväl via webbläsaren som nedladdningsbart till Windows/Mac samt som appar för mobil och surfplatta.

Skapa egen lexikonlista
I WordFinder skapar man en lista med de lexikon man vill använda som sedan finns tillgängliga i alla de olika applikationerna. I bolagets databas finns över 500 lexikon på 26 olika språk. I den ingår även branschanpassade lexikon inom ekonomi, medicin eller teknik samt 17 minoritetsspråk från Lexin som passar utmärkt för hemspråksundervisning.
– Det går också att ladda ner lexikon på datorn, paddan eller mobilen för användning utan internetuppkoppling, säger Ola Persson, vd, WordFinder.

WordFinder Unlimited för Skolor
Med WordFinder Unlimited för Skolor får alla elever och lärare på skolan snabbt och enkelt tillgång till kvalitetslexikon 24 timmar om dygnet, oavsett om man är i skolan, i hemmet eller på resa. WordFinder är medlem i Skolfederation vilket innebär att skolan enkelt och säkert kan ansluta sig till tjänsten. Ett abonnemang gäller för hela skolan men det finns också lösningar för flera skolor och hela kommuner.
– Feedbacken vi får är otroligt positiv. Vi har 100 000-tals användare i skolor och universitet och fler ansluter sig hela tiden. Fram tills idag har fler än 1000 skolor redan upptäckt att WordFinder är den optimala lösningen, säger Ola Persson.

 

 

WordFinder Unlimited för Skolor
• Tillgängligt i webbläsaren, nedladdningsbart till Windows/Mac och som appar för mobil och surfplatta
• Ett abonnemang gäller hela skolan – alla lärare och elever
• Lösningar för flera skolor och hela kommuner
• Förberett för Skolfederation
• Förmånliga skolpriser – lägsta-pris-garanti

Läs mer på: www.wordfinder.com

Lista på vilka lexikon som ingår i WordFinder finns här