Bättre båtliv med Nimbus i molnet

Med en egen app erbjuder båttillverkaren Nimbus sina kunder nya mervärden. Företaget har valt Youmonis plattform för en uppkopplad lösning som kontinuerligt förfinas med hjälp av data från båten och input från användarna.

– Med uppkopplad teknik vill Nimbus erbjuda sina kunder en stark relation och ett ännu roligare och tryggare båtliv. Nimbus app är lika användbar för tiden ombord, som för den stora del av tiden då båten ligger i hamn. Data från den uppkopplade båten är också ett stöd för Nimbus utvecklingsarbete, säger Johan Edgren, grundare av Youmoni, som levererar den IoT-plattform (Internet Of Things) båttillverkaren Nimbus använder för sin IoT-satsning.

Nimbus-appen är resultatet av Youmonis ledande teknik och Nimbus unika kunskap om båtar och båtliv. Den digitala resan börjar levereras med Nimbus C8 kabinbåtar.

– Via Nimbus-appen får ägaren tillgång till data som talar om hur båten mår. Till exempel temperaturer, fukt, vatten- och bränslenivåer, att batterierna är okej, om båten klarat en höststorm i hamn eller om det är dags för service. Här finns också funktioner som att starta värmen i båten innan du kommer dit på fredagskvällen, eller kolla att innehållet i kylskåpet håller rätt temperatur. Det finns också möjligheter att anmäla skador och ställa frågor till Nimbus, bara för att nämna några exempel på vad Youmoni kan leverera, säger Johan Edgren.

Enkelt att samla vännerna
Appen gör också livet ombord mer socialt, framhåller Johan Edgren.

– Den ger bra överblick över olika aktiviteter och rutter och historiken gör det enkelt att hitta tillbaka till fina vikar och andra favoriter. Det går också att dela sin position så att vännerna hittar dit för en gemensam grillkväll - på så sätt har appen också en sociala medier-liknande funktion.

Youmonis lösningar är varumärkesoberoende och utvecklas i nära samarbete med kunder och med fokus på användarna.

– Vi kombinerar uppkopplade föremål med människors användning och input. Tar jag Nimbus-appen som exempel så kommer den så småningom fråga användaren om en viss information eller ett larm var korrekt och användbart. På så sätt kan den artificiella intelligensen tränas, och Nimbus får en bild av vad kunderna uppskattar, säger Johan Fischer, COO på Youmoni.

Förutom lösningar för att koppla upp båtar erbjuder Youmoni även molnlösningar och hårdvara för att koppla upp fordon, fastigheter och industri. Plattformen möjliggör även effektiviserad last mile-logistik inklusive automatiserad och obemannad retail. Lösningarna ger insikt om hur saker mår, var de är samt förbättrar nyttjandet och minskar reaktivt och dyrt underhållsbehov. Kanske blir det sommarstugan eller hunden som kopplas upp härnäst!

Youmoni digitaliserar saker, fordon, produkter, fastigheter, och infrastruktur. Företaget med huvudkontor i Stockholm erbjuder varumärkesoberoende plattformar och lösningar för sakernas internt, IoT. Nimbus Group designar och bygger exklusiva båtar som levereras i hela världen.

Läs mer på www.youmoni.com